כתב אישום תאונת דרכים – נהגים רבים מוצאים עצמם לפחות פעם אחת במהלך החיים מעורבים בתאונת דרכים. בין אם באשמתם ובין אם לאו, תאונת דרכים היא אירוע מטלטל, במיוחד אם יש נפגעים בגוף ולא רק ברכוש. לתאונת הדרכים יש השלכות אף בפן הפלילי. לאחר חקירת התאונה, תמליץ המשטרה על הגשת כתב אישום נגד הנהג הפוגע, החשוד בגרימת התאונה או באחריות להתרחשותה. כתב אישום בגין תאונת דרכים אינו עניין של מה בכך וראוי להתייחס אליו ברצינות הראויה.
במקרה של תאונת דרכים עם נפגעים, לרוב, יגיעו לזירת התאונה שוטרי תנועה ואם מדובר בתאונה קשה, גם בוחן התנועה יגיע לזירה ויחלו בחקירת נסיבות התאונה. בוחן התנועה חוקר את האירוע, אוסף ראיות וממצאים מהשטח, גובה עדויות מכלל המעורבים והעדים ולבסוף, עורך חוות דעת מפורטת ובה נקבע מי אשם בתאונה ומדוע. חוות הדעת מצורפת לתיק החקירה והתיק עובר לתובע משטרתי או פרקליט לצורך הגשת כתב אישום נגד הנהג.
כתב אישום תאונת דרכים ההשלכות המיידיות של תאונת דרכים
הנהג הפוגע החשוד בגרימת התאונה, יוזמן תחילה לשימוע לצורך פסילה מנהלית של רישיון הנהיגה שלו. קצין משטרה מוסמך לפסול את רישיונו לאלתר לתקופה של 30, 60 או 90 ימים (אם מדובר בתאונה קטלנית). כמו כן, קצין המשטרה מוסמך להורות על השבתת הרכב לתקופה של 30 או 60 ימים. לאחר מכן, הנהג יוזמן לחקירה תחת אזהרה במהלכה ידרש למסור את גרסתו לקרות התאונה. חשוב מאוד שנהג שהיה מעורב בתאונת דרכים עם נפגעים יקבל ייעוץ מתאים בטרם מסירת גרסתו במשטרה. כתב אישום תאונת דרכים אינו עניין של מה בכך וחשוב מאוד להימנע מטעויות שעלולות להיות קריטיות בהמשך ההליך. קבלת ייעוץ נכון מעורך דין תאונות דרכים יכול למנוע סיבוכים מיותרים בהמשך.
הגשת כתב אישום תאונת דרכים
בסיום החקירה, לעיתים אף בחלוף מספר חודשים רבים, יקבל הנהג הפוגע כתב אישום בו יפורטו כלל נסיבות התרחשות התאונה והעבודות שגרמו לביסוס אשמתו של הנהג. בסוף כתב האישום יפורטו כלל העבירות המיוחסות לנהג, לרוב, עבירות אלה כוללות עבירות של נהיגה רשלנית או נהיגה בקלות ראש, במקרה הגרוע, ובמקרה הטוב, ייחסו לנהג עבירה של נהיגה בחוסר זהירות (עבירה קלה יותר). בנוסף, תצורף רשימה של עדי התביעה הכוללת את המעורבים, עדי ראיה (אם היו), השוטרים שהגיעו למקום התאונה, בוחן התנועה שחקר את התאונה ורופאים שהוציאו תעודות רפואיות עבור הנפגעים בתאונה.