זה הזמן להתייחס בכל הרצינות לבקשה למשפט חוזר, אשר מפרטת סידרה של כשלים מחד גיסא ושורת ראיות חדשות מאידך גיסא ולהורות על משפט חדש, שבסופו הדעת נותנת שזדורוב יזוכה, ולו מחמת הספק!
הפעם הראשונה שבה שמע הציבור הרחב את השם א”ק היה בסדרה “צל של אמת”, ששודרה בהוט בשנת 2016, עשר שנים לאחר הרצח הטראגי של תאיר ראדה וכמעט שש שנים לאחר הרשעתו של רומן זדורוב כרוצח של ראדה. א”ק, בוגרת בית הספר “נופי גולן” שבו התרחש הרצח, הוצגה כצעירה לא יציבה בנפשה שהתגוררה בעת האירוע יחד עם בן זוגה, א”ח, בסמוך לבית הספר.
אותו א”ח סיפר שכחצי שעה לאחר הרצח התקשרה אליו א”ק לנייד, ואמרה לו: “הולך להיות בלגן גדול”.
עוד העיד מאוחר יותר אותו א”ח שהתוודתה בפניו שרצחה את ראדה כשהיא לבושה בבגדיו ושהשתמשה בפאה, שאכן נמצאה בפח אשפה סמוך לבית הספר.
הסדרה “צל של אמת| העלתה סברה לפיה לכאורה לא רק לא”ח סיפרה א”ק שהיא הרוצחת.
על פי הטענה, במהלך השנים חזרה א”ק על גרסתה בפני שותפתה לחדר בבית החולים הפסיכיאטרי שבו אושפזו שתיהן, אלא שהשותפה לחדר התאבדה ולא ניתן היה לאמת איתה את הדברים.
ביחס לסערה הציבורית שיצר התיק, אומר היום עו”ד שקלאר כי “פרשת זדורוב היא אחד מאותם תיקים שמפלגים את הדעות באופן חציוני, ומעוררים מגוון סותר וקיצוני של רגשות.”
“ככל שמדובר בהדיוטות הרי שזה ברור”, הוא אומר. “תיאוריות הקונספירציה, הסרטונים, מאמרי הדעות, הפוסטים ומיליוני המילים הריקות מתוכן, פחות או יותר, כל אלה מבלבלים את ההדיוטות, ומעלים אצלם רגשות קונספירטיביים אנטי ממסדיים, המבוססים על אינטואיציות, יותר מאשר על מידע אמיתי. אבל, כשמדובר בעורכי דין, לכאורה בעלי מקצוע, החייבים להיזקק למידע עובדתי ומשפטי קר-רוח, בבואם לגבש את דעתם, הרי שזה מפתיע יותר. הוסף לכך את העובדה שערכאות משפטיות בכירות, גם בית המשפט העליון, דנו ודשו, והכריעו בסוגיה מלפני ומלפנים, והרי לך תמיהה של ממש”.