שום דבר לא יחזיר להוריה האומללים של יסמין וינטה את התינוקת החייכנית והחמודה שלהם, אך מאסר בפועל ארוך ומרתיע, כמו גם פסיקת פיצויי עונשין, תהיה שלב ראשון לתיקון
בכל יום אנו שולחים את ילדנו, היקרים לנו מכל, למוסדות חינוך שונים, בתקווה כי יטופלו, יחונכו, ויפוקחו באופן מיטבי, בזהירות, בנאמנות ובמסירות. זו הייתה אף צפייתם של דורינה וינטה ובן זוגה ולדימיר בוטוק, שהפקידו את התינוקת יסמין בת השנה ושלושה חודשים, בגן הילדים “מאשה והדוב” בפ”ת. אלא שיסמין האומללה לא חזרה באותו יום מר ונמהר, בריאה שלמה ומאושרת לביתם של בני הזוג, אלא נהרגה ע”י הסייעת אינה סקיבנקו, שתיאור מעשיה בכתב האישום, מזעזע ומחריד כל שומע.
שירותים נוספים
חוק האזנת סתר >> | עבירות אלימות במשפחה מאמר מקיף>>
הוצגה עסקת טיעון
היום הוצגה עסקת הטיעון בביהמ”ש המחוזי בלוד, בפני השופט עמי קובו, אשר הקריא בקול חרישי את כתב האישום באוזני הנאשמת, באופן שגרם לפרצי בכי בקהל שגדש את האולם. אף עין לא נותרה יבשה.
במסגרת עסקת הטיעון הודתה הנאשמת בעבירת הריגה, היא אותה עבירה שבה הואשמה מלכתחילה, ונשלחה לתסקיר שירות מבחן לפני הטיעונים לעונש. במקביל התבקש גם תסקיר קורבן לגבי מצבם הקשה של הוריה של יסמין, שמשפחתם התפרקה, וחייהם הפכו מחיי זוג צעיר ומאושר, לחיי בני זוג שנפרדו, נותרו תלויים בין העולמות ובין המדינות במצב נפשי משברי.
במסגרת עסקת הטיעון לא סוכם דבר בין הצדדים לעניין העונש אשר יוטל על הנאשמת בסופו של יום, וביהמ”ש הוא זה שיכריע באופן פתוח וללא מגבלה את העונש שייגזר. משרדנו, המייצג את ההורים במגוון הבעיות המשפטיות בהם הם נתקלים, כאזרחים זרים במדינת ישראל, כבעלי זכויות לפי “חוק זכויות לנפגעי עבירה” ובתביעת הפיצויים אשר הגשנו בשמם, מטבע הדברים דורש את העונש המקסימלי לעבירה בה הורשעה – 20 שנות מאסר בפועל.
לגבי עסקת הטיעון הרי אין שמדובר “במילה גסה”. למעשה רוב התיקים הפליליים במדינת ישראל מסתיימים בעסקת טיעון. מדובר במכשיר מנהלי משפטי שמסיים תיקים תוך זמן סביר, חוסך זמן שיפוטי וסבל ומוודא תוצאה שתהיה פשרה סבירה בין הצדדים. כמו כן לא ניתן לנהל את מלוא כמויות התיקים המוגשים במדינה ללא הסדרי טיעון, ואלמלא אלה, המערכת המשפטית הייתה קורסת בהעדר שופטים, פרקליטים, שוטרים וסנגורים.