לייעוץ ללא התחייבות: 03-6056655
תאונת דרכים
dtp 3

מתי חל מועד ההתיישנות בתאונת דרכים

תביעה לפיצויים בגין נזקי גוף שנגרמו בעקבות תאונת דרכים, מתיישנת ולא ניתנת להגשה. מתי? תשובה לשאלה זו תשתנה ממקרה למקרה. במאמר זה נסביר את מועדי התיישנות תביעות ביטוח בעקבות פגיעה בתאונת דרכים ונצביע על תקופות ההתיישנות השונות.

 נדגיש: המועד הקובע הוא מועד הגשת התביעה לבית המשפט ולא לחברת הביטוח. כל עוד לא הוגשה תביעה לבית המשפט, תקופת ההתיישנות ממשיכה להספר, אף אם הודעתם לחברת הביטוח על תאונת הדרכים ונזקיה. גם משא ומתן לסיום התיק בפשרה, לא עוצר את מניין ההתיישנות. מי שלא מקפיד על כלל זה, מפספס את מועד הגשת התביעה.

 במקרה שבו חל מועד ההתיישנות ביום שבת או כל יום שבתון אחר שאינו יום עבודה, תוארך תקופת ההתיישנות עד ליום העבודה הראשון שיחול לאחר מכן.

מועד ההתיישנות בתביעת פיצויים בגין תאונת דרכים, הינו, בחלוף שבע שנים. זהו הכלל אך קיימים מספר מקרים חריגים היוצאים מן הכלל:

חריג אחד – במקרה שבו נמנעת מהנפגע היכולת להגיש את התביעה, אם מחמת מצבו הנפשי הקשה ואם עקב היותו מחוסר הכרה, יחל מועד ההתיישנות בתביעת הפיצויים רק לאחר שיתאפשר לו להגיש את התביעה (למשל, אם החלים או מונה לו אפוטרופוס).

חריג שני – כאשר קטין נפגע בתאונת דרכים. במקרה כזה, מניין ההתיישנות יחל רק לאחר שיגיע לגיל 18 כאשר מגיל 18 יש למנות שבע שנות התיישנות.

חריג שלישי – במקרה שבו מתרחשת תאונת דרכים אך הנזק לנפגע מתגלה רק לאחר זמן, מניין ההתיישנות יחל מיום גילוי הנזק ואז יש למנות שבע שנים. קיים לכך סייג ולפיו, בכל מקרה, לא ניתן יהיה להגיש את התביעה אם חלפו 10 שנים מיום התאונה, גם אם טרם חלפו שבע שנים מיום גילוי הנזק.

יובהר כי במאמר זה לא נסקרו כל המקרים הרלוונטיים לתחולת ההתיישנות ועל כן, למי אשר נפגע בתאונת דרכים, מומלץ לפנות בהקדם האפשרי לעורך דין מנוסה בנזקי גוף על מנת לקבל ייעוץ משפטי.

צרו קשר
מלאו פרטים ונחזור אליכם
  • שדה זה הינו למטרות אימות וצריך להישאר ללא שינויים.