עבודות שירות:
כאשר נגזר על נאשם עונש מאסר שאינו עולה על שישה חודשים, יש סמכות לבית המשפט להורות על ריצוי העונש בדרך של עבודות שירות במקום ריצוי מאחורי סורג ובריח וזאת בהתאם להוראות ס’ 51ב(א) לחוק העונשין. בית המשפט יכול לקבוע כי העונש כולו יבוצע בדרך של עבודות שירות, או רק חלק מהעונש.
עבודות שירות על ידי בית משפט
על מנת שבית המשפט יחליט על ריצוי עונש המאסר בדרך של עבירות שירות, צריכים להתקיים שני תנאים:
- חוות דעת של הממונה על עבודות שירות (קצין בשירות בתי הסוהר) שהנאשם מתאים לבצע עבודות שירות, סוג העבודה והשעות שבהן תבוצע.
- בית המשפט צריך לקבל את הסכמת הנאשם לבצע את תקופת המאסר שנגזרה עליו בעבודות שירות ובהתאם לתנאים שנקבעו בחוות דעתו של הממונה.
עוד שירותים:
מחיקת רישום משפחתי כתבה מקיפה>>
אסיר לכל דבר
גם כאשר בית המשפט קובע שנאשם יישא את עונשו בדרך של עבודות שירות, הוא נחשב מבחינת החוק כאסיר לכל דבר ועניין, אלא שבמקום לשאת את העונש בבית סוהר הוא מבצע את העונש בעבודות שירות. כך נקבע כי עובד שירות לא יקבל שכר ולא ייחשב כעובדו של מי שבשבילו או באמצעותו הוא מבצע את השירות (ס’ 51ה לחוק העונשין).
לסיכום המאמר – עבודות שירות
עובד שירות לא יעבוד ביום מנוחה. שבוע עבודה של עובד שירות יהיה בן חמישה ימי עבודה, כאשר מספר שעות העבודה ביום עבודה של עובד שירות יהיה שמונה שעות וחצי רצופות. במקרים חריגים, רשאי בית המשפט לאשר סך שעות יומי פחות יותר, אך כזה שלא יפחת משש שעות עבודה ביום.
אין להתבלבל בין עבודות שירות לשל”צ (ביצוע עבודות לתועלת הציבור). אלו שני עונשים שונים כאשר עבודות שירות הינו עונש חמור בהרבה מאחר והוא מהווה תחליף למאסר, מה שאין כן עבודות של”צ אשר הן עונש קל בהרבה. למשל, אדם המרצה עונש עבודות שירות אינו יכול באותה עת גם לעבוד ולהתפרנס, בשונה משל”צ אשר ניתן להמשיך ולנהל חיים תקינים במקביל, מאחר שעבודות השל”צ אינן “תופסות” את כל היום.“המאמר אינו מהווה ייעוץ משפטי והאמור בו נועד לשמש כמידע ושירות לציבור”…
רוצים להתייעץ עם עורך דין פלילי מומחה יעקב שקלאר>> חייגו עכשיו