איך לשמור על זכויותיך בהליך גירושין? המדריך למתגרש
איך לשמור על זכויותיך בהליך גירושין? המדריך למתגרש
גירושין הוא עניין משפטי מורכב. ניהול נכון של הליך גירושין יכול להיות ההבדל בין הצלחה ושמירה על זכויות שלך, לבין כישלון ופגיעה בעתידך הכלכלי ובשאר זכויותיך.
הרבה מהזוגות העומדים בפני גירושין, ממהרים לקבל החלטות פזיזות מבלי להבין שיש לכך הלשכות כלכליות ומשפחתיות.
אצל הבעל, כישלון עלול להביא למצוקה כלכלית וקשיים כספיים במידה וייפסקו לו מזונות בסכומים גבוהים, ומנגד במידה ואישה תוותר על זכויותיה, היא תאלץ להתמודד עם מזונות נמוכים והסדרי ראייה שקשה לעמוד בהם, דבר שיוביל לקושי בפרנסתה את ילדיה והמשך מריבות בעתיד.
אז החלטת להתגרש. ומה עכשיו? מה עושים? במיוחד בשבילך הבאנו כמה דברים שחשוב לדעת:
- קיבלת החלטה להתגרש – אל תרוץ לספר לחברים – חשאיות בשלב זה מאוד חשובה. צד המקדים את האחר בתביעותיו, יוצר לעצמו יתרון משמעותי בניהול ההליך המשפטי.
- בית דין רבני או בית משפט לענייני משפחה? רבים מהגברים חושבים שאם ימהרו להקדים את האישה ויגישו את תביעתם בבית הדין הרבני, הרי שהם ירוויחו מכך. באותה מידה האישה נוטה לחשוב שבית המשפט יפסוק לה יותר מאשר בית הדין הרבני. ובכן מחשבה זו שגויה ובחלק מהמקרים עלולה לגרום ליותר נזק מאשר לתועלת. לכן הכרחי להתייעץ עם עו”ד כדי להבין לאו יש להגיש את התביעות במקרה שלך.
- תיעוד מסמכים בכל הקשור לנכסים שלכם – דירה, רכב, חשבונות מכל סוג, קופות גמל וכדומה וזאת במטרה להוכיח קיומם. בבוא הרגע לחלק את הרכוש בין בני הזוג הצגת מסמך ובו תיעוד הרכוש מסייעת בתוצאות ההליך לטובתך. כמובן שאיסוף המסמכים חייב להיעשות באופן חוקי.
- האם לעזוב את הבית? גם בעת סכסוך, קשה לצדדים לעזוב את הבית במחשבה שאם יעשו כן יאבדו את הזכויות המגיעות להם בבית. לכן, הבעל מחליט למרר את חייה של האישה כדי לגרום לה לצאת מהבית ואילו האישה מוציאה כנגד הבעל צווי הרחקה ומגישה תלונות במשטרה הכל כדי לתפוס חזקה בבית. נקודה זו רגישה מאוד, לכן חשוב לדעת כיצד לתכנן עזיבה נכונה מהבית.
- מזונות ילדים – זו נקודה כואבת אצל שני הצדדים. פסיקה למזונות גבוהים או נמוכים יכולה לגרום לנזק כספי אצל כל אחד מבני הזוג מאחר ומדובר בתקופה של שנים. אולם, התייעצות עם עורך משפחה יכולה לשנות מצב זה.
כתבות נוספות
עורך דין פלילי מומלץ >> | איזון משאבים>>
לסיכום המאמר:
ומה באשר למשמרת ילדים משותפת או הסדרי ראייה? איך ההחלטה משפיעה על מזונות הילדים? האם נכון לתבוע משמורת משותפת בכל מקרה? והברחה של כספים ורכוש, האם יש בכך למנוע מהצד השני את המגיע לו? האם למהר ולפתוח חשבון בנק נפרד? ואיך מזהים אם הצד השני לא מרמה אותך כדי “להרדים” אותך רגע לפני שמגיש תביעות נגדך? ומה באשר לזוגות שאינם יהודים? האם זכויותיהם שונות? האם החוקים לגביהם שונים?
כדי להשיב על כך ולהימנע מנזקים שיותירו אותך כמעט בלא כלום, הכרחי להתייעץ עם עורך די מומחה.
למשרדינו ניסיון עשיר בייצוג לקוחות התחום המשפחה והגירושין ומעניק לכל אחד מהם יחס מקצועי, אישי וזמין. אנו הכתובת הנכונה להקל עליך בקבלת החלטות ובהבנת ההליך המשפטי.