עבירת איומים חוק העונשין:
עבירת איומים- “המאיים על אדם בכל דרך שהיא, בפגיעה בגופו, בחירותו, בשמו הטוב או בפרנסתו שלו או של אדם אחר, הן במטרה להפחיד, להזיק או להקניט- דינו מאסר שלוש שנים”.
עבירת סחיטה באיומים- “המאיים על אדם בכתב, בעל פה או בהתנהגות, בפגיעה שלא כדין בגופו או בגוף אדם אחר, בחירותם, ברכושם, בפרנסתם, בשמם הטוב או בצנעת הפרט, או מאיים על אדם לפרסם או להימנע מפרסום דבר הנוגע לו או לאדם אחר, או מטיל אימה על אדם בדרך אחרת, כדי להניע את האדם לעשות מעשה או להימנע ממעשה שהוא רשאי לעשותו, דינו מאסר שבע שנים. נעשו המעשה או המחדל מפני איום או הטלת אימה כאמור או במהלכם, דינו מאסר תשע שנים”.
עבירת איומים- ייצוג משפטי על ידי עורכי דין
עבירת האיומים היא בין העבירות הפליליות אשר מצריכות ייצוג משפטי הן לנחשד בעבירה והן לקורבן העבירה.
עבירות איומים מציגה מחד גיסא התנהגות בריונית לכאורה, דריסת זכויות ושליטה שאינה מוסרית ובוודאי אינה חוקית באדם אחר, ויחד עם זאת מדובר בסיטואציה הנתונה לפרשנות, מה שהופך הוכחה של עבירה כזאת למורכבת.
מדוע נפגע עבירת איומים זקוק לייצוג משפטי?
הדין הפלילי בישראל מסמיך את המדינה כתובעת בכל עבירה פלילית, באמצעות הפרקליטות. נפגע העבירה אינו התובע, ומרבית סוגי העבירות יזומן לצרכי מתן עדות. עבירת איומים אינה שונה בהיבט זה, אולם במקרים רבים מצריכה ייצוג קורבנות עבירה, בשל העובדה שאלו מלכתחילה היו חשופים לאיום, שעצם ההליך המשפטי עשוי להביא למימוש שלו. לדוגמה: קורבן ב עבירות איומים שאוים בחשיפת מידע אישי ופרטי העשוי לפגוע בשמו הטוב, במוניטין או בחיי משפחתו. במטרה להביא למיצוי הדין אל מול החשוד בעבירה מחד גיסא, ולהגן על קורבן העבירה לכאורה מחשיפת מידע זה ומפגיעה בו מאידך גיסא.
נפגעי עבירת איומים רבים בוחרים לפנות לעורך דין פלילי לבחינת הכלים להסרת האיום, בטרם הגשת תלונה במשטרה.
ייצוג חשודים בעבירות איומים ועבירות סחיטה באיומים
אדם אשר נחשד בעבירה פלילית מכל סוג, זכאי לייעוץ ולליווי של עורך דין פלילי בכל שלבי ההליך. עבירות איומים כאמור הן עבירות מורכבות להוכחה אשר נתונות לפרשנות.
תקשורת בין בני אדם בעיקר תחת מצב של סכסוך עשויה לחרוג לעתים מגבולות הטעם הטוב והנימוס, ואף לכלול אמירות פוגעניות ואחרות, שעשויות להתפרש בדרכים שונות. עבירת איומים עשויה להתקיים בעל פה, באופן פרטני בין שני אנשים או בפרהסיה ואף בכתב.
חובת ההוכחה על קיומה של עבירת איומים היא חובה החלה על הצד המאשים: הקורבן לכאורה, המשטרה אשר חוקרת את העבירה והפרקליטות הטוענת לקיום דבר עבירה וחותרת לכדי כתב אישום. רוצים להתייעץ עם עורך דין מעצרים לחצו כאן>>
החשוב בעבירה של איומים
אמירה כזו או אחרת, גם אם נמצא שנאמרה, אינה בהכרח מספקת לצורך האשמת החשוד בקיום עבירה ובוודאי שלא להרשעה. עורך דין פלילי בעל ניסיון בטיפול בעבירות איומים לסוגיהן ידע לבחון ולפרוט את פרטי הסיטואציה במטרה להפריך את החשד:
האם נאמרה אמירה העשויה להתפרש כאיום? האם קיימת פרשנות נוספת לאמירה?
באילו נסיבות ובאיזה מעמד נאמר עבירת איומים לכאורה?
כמה פעמים חזר החשוד על האמירה?
האם בוצעה פעולה שהוכיחה כוונה למימוש האיום?
האם החשוד נהנה מכל תמורה, התנהגותית או חומרית, בשל אותה אמירה?
האם היו נסיבות מיוחדות בהן היה מצוי החשוד שהביאו להתבטאות כזו או אחרת?
עורך הדין יעקב שקלאר מספק מענה, ליווי וייעוץ וייצוג משפטי בתחומי הדין הפלילי, לרבות עבירת איומים, ומביא ניסיון רב, ידע ושליטה בחוק ובפסיקה ומקצועיות שאין שניה לה לטובת לקוחותיו הרבים, לאורך שנים ארוכות.